Kloklippning

Crut och jag har lite problem med kloklippningen. Eftersom jag inte har haft honom sen han var valp så vet jag inte vad han har varit med om som gör att han tycker kloklippning är så otäckt. Dels kanske han har blivit klippt i pulpan flera gånger och dessutom har han en tåskada från valptiden som antagligen gör att han är mer rädd om tassarna.

När jag tar fram kloklipparen för att klippa så går det ibland att klippa ett par klor, sen blir han tokig. Han försöker fly, när inte det går skriker, morrar och bits han. Han biter aldrig mig hårt så att det gör ont, men på andra skulle han ha gjort det.

Från början fick han sån här ”skrikpanik” av all tasshantering, bara man nuddade klorna. När han skadade tassen och jag var tvungen att lägga bandage två gånger om dagen var det väldigt jobbigt i början. Men sådan hantering är helt okej nu. Jag får ta i tassen och pilla på klorna, men inte om jag har klotången med mig.

Vi har diskuterat det här en del på Hundcampus och jag fick tips om ett klipp på YouTube. Nu ska jag börja träna så som de gör i klippet så får vi se om det funkar. Uppdatering om hur det går kommer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s