Bra resultat på herdingtävling

Igår var det herdingtävling och denna gången ställde jag upp med två hundar. Min Dasta och svärmors kelpie Milla (Evallens Tan Mait’s Magic Midwifery). Jag startade Dasta först och efter hennes runda tänkte jag att det gick skit så ”nu gäller det med Milla”. Det kändes som att det gick mycket bättre med Milla. När det var dags för prisutdelning visade det sig att Dasta knep förstaplatsen med 83 poäng och Milla kom tätt efter på 80 poäng. Jag är supernöjd, både med kelpieflickorna och mig själv. Självklart ska kelpie ligga på topp! Kommentarerna på protokollet löd som följer: Dasta – ”snabb och effektiv runda”, Milla – ”pratig förare, bra runda, fokuserad hund”. Jag måste prata med Milla mycket för annars finns risken att hon stannar och äter fårskit.

På tredje plats kom en Aussie och fyra blev en Vit Herdehund.

10322807_650054748402711_3177048884030555546_n
Prisutdelning, priserna är vinglas ingraverade med plats, datum och placering. Dasta fick inte vara med på bild

IMG_9635
Dasta vallar (gammal bild)

Annonser

En reaktion på ”Bra resultat på herdingtävling

  1. Hej, tack för din åsikt!
    Jag är inte riktigt benägen att hålla med dig, men jag ser nu (när jag kollat din hemsida :)) att vi inte riktigt föredrar samma typ av kelpie, jag vill nog hellre ha en enfärgad som är skottfast och tillgänglig även om det är ”tråkigt” . Jag baserar mina påståenden på det jag sett själv med egna ögon i kelpievärlden, det är alltså ingen allmän sann fakta.
    Jag tycker man kanske ska vara noggrannare med att utvärdera importernas första kull(ar) innan man kör igång valpfabriken, men det gäller ju också våra svenskfödda hundar naturligtvis. Dock har man kanske lite större koll på de bakomliggande leden där… Och eftersom vi nu har så pass lite sjukdomar på våra kelpies kan man ju försöka hålla ner HD-statusen och ljudrädslan, något som tyvärr ökat med åren vad jag förstått.

    Men jag är inte uppfödare, jag har ringa kunskap, men för den delen kan jag tolka rasstandarden och jag vet vad jag föredrar. Just sayin’! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s