Sommaren är inte hundträningens årstid

Jag älskar sommaren, det är den bästa årstiden! Men när man håller på med hundar är det inte lika bra med sommar. Det är ofta för varmt för att träna på dagarna, man blir tvungen att hålla sig till korta pass eller träna på morgonen, kvällen eller inomhus där det ofta är svalare. När man är ute i skogen och tränar blir man attackerad av myggor dessutom.

Men det värsta är ormarna.Jag är så fruktansvärt rädd för ormar! Jag är född och uppvuxen i Småland där jag bodde till slutet på förra sommaren, under hela mitt liv tidigare har jag sett kanske fyra ormar. Men här uppe i Uppsalatrakten där jag bor nu kryllar det av ormar. Jag har sett sju ormar bara i vår. Jag älskar att gå offroad, vandra planlöst i skogen utan stig, men det vågar jag inte nu för ormarna. Jag vågar inte gå där det är högre markvegetation och vågar knappt lägga spår till hundarna. När jag ser en orm får jag panik, speciellt om det är en huggorm.

När jag gjorde bollövningen med Crut idag gick jag precis bredvid en orm när jag la ut bollarna. Först trodde jag att det var en huggorm så jag sprang därifrån, men sedan såg jag att det bara var en snok. Då hade jag redan hunnit få världens panik så det hjälpte inte… Helst av allt ville jag bara ta hundarna och springa hem. Men jag lyckades samla mig och slutföra övningen – en bit bort från ormen. Hela tiden livrädd för att det ska finnas någon mer orm i närheten. Usch!

Tur att jag snart flyttar tillbaks till Småland igen!

imagesCAHQK3SZ
Huggis

untitled (2)
Snokis, lättnaden när jag ser de gula fläckarna är enorm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s