Hoppande får på appellplan

Igår kväll tog jag med mig Crut ut på min ”appellplan”. Jag tänkte mest leka med honom, köpte nämligen en frisbee från Stadium igår som jag ville testa om han gillade. Jag tyckte att det var en superbra hundleksak. Det är en mjuk frisbee så de kan inte göra sig illa på den. Den kostade 39:-, eller så kan man köpa fyra för 100:-, hett tips!

Vi lekte en stund först och sedan tränade vi lite lydnad. Fåren i hagen bredvid samlades vid staketet och tittade på oss. Sedan hoppade en ut, så Crut fick valla in den igen. Sen hoppade tre till ut, Crut fick in dem också och vi vallade dem längre bort i hagen. Men de kom tillbaks igen och två får hoppade ut igen!

Jag lät dem gå kvar där så länge och tog ett spår som jag hade lagt i en annan hage på förmiddagen. Det gick ganska bra, Crut var lite skällig och ofokuserad, det blir så ibland. Alla spår kan inte vara perfekta.

Efter spåret fick Crut valla lite igen, för då flyttade vi fåren till hagen där spåret hade legat. De blev superglada över att få lite mer gräs att käka på.

Ibland blir inte träningen riktigt som man tänkt sig, som igår då lydnadsträningen förvandlades till vallning. Men det gör ju inget, huvudsaken är att hunden är nöjd och trött.

IMG_9601

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s