Vägra matskålen

Som de flesta andra hundar får Dasta oftast sin mat i en vanlig matskål, men inte Crut. Det är nog nästan tre månader sedan Crut fick mat i skålen för sista gången. Oftast serveras hans måltid i en sirapsflaska och en pillerburk, det är favoriterna. När jag får tomma kartonger får han slita sönder dem för att få mat, ibland gömmer jag maten ute, ibland i Nina Ottosson-spel och så vidare, bara fantasin sätter gränser.

Varför gör jag såhär? För att Crut är full av energi och detta är en sysselsättning som tömmer ut lite extra ur honom. Han får något att pyssla med en stund. Dessutom har han som tidigare varit väldigt dålig på att äta blivit tokig i mat. Han tycker det är superkul och spännande att få kämpa för maten. Om jag glömmer att ge honom sina burkar innan min frukost springer han runt och piper. Ibland när maten är slut blir han så frustrerad att det kan komma ett och annat skall, det är ju så kul att äta!

Fler borde jobba med denna typen av berikning med sina hundar, det passar de flesta. Det kan vara en matglad hund som behöver få i sig maten långsammare, en hund som inte är matglad kan lära sig att det är roligt att äta, en energisk hund som behöver få ur sig extra energi men även en helt vanlig hund, som Dasta. Man måste ju inte ge maten på detta sätt vid varje måltid, Dasta får jobba för maten ett par gånger i veckan. Crut däremot får aldrig mat i skålen längre då detta funkar så otroligt bra på honom.

Detta funkar även om man ger färskfoder, även om det kanske kräver lite mer uppfinnsingsrikhet av matte och husse.

Jag är nöjd, testa ni också!

Annonser

En reaktion på ”Vägra matskålen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s