Kulorna ryker

Nu har jag bestämt mig. Crut ska kastreras. Möjliga fördelar överväger möjliga nackdelar i hans fall. Dessutom är han inget bra avelsmaterial, snygg och mycket bra i fårhagen men jag hade inte velat ha en till Crut.

Fördelarna som jag tror att en kastrering kan göra för Crut är:

– Minska revirtänket, i dagsläget skäller/morrar Crut på nästan alla hundar i vårat kvarter, inte om vi möter dem längre bort.

– Bli lättare med hantering, mindre aggressiv mot okända som vill känna igenom honom.

– Lättare att umgås med andra hanar.

– Slipper tänka på löp osv, stor fördel eftersom jag har en tik också.

– Att han slutar vara dum mot Dasta. Crut kan ofta helt utan anledning flyga på henne, hugga mot henne osv. Ett problem som inte blivit bättre alls på det året jag haft honom. Jag vet inte vad jag ska göra åt det, att säga åt honom hjälper inte. Tex efter jag har klippt klorna på honom så ska han ge sig på Dasta…

– Att han blir lugnare, inte stressar upp sig lika lätt.

– Lugnare leder troligtvis till att han blir mindre skällig.

– Han får lättare att koncentrera sig på träningen.

Det finns ju en del nackdelar, som med allt. Det jag egentligen är mest rädd för är att pälsen ska ändras och att han börjar fälla hela tiden och att han ska tappa muskler.

Kastrering kostar ju en slant och just nu har jag inte riktigt råd (fattig student). Så fort ekonomin tillåter ryker kulorna.

Vad har ni för erfarenhet av kastrering? Dela gärna med er.

20141027_150211

Annonser

5 reaktioner på ”Kulorna ryker

 1. Jag har kastrerat båda mina hanar. Min ena skäller/morrar åt främmande människor & hundar, det har inte gått bort så du vet. Han är precis lika stressad vid löp, hundmöten & sådant där. Kastrering är ingen quick fix utan det kan bli värre, bättre eller inte förändras allt. Min kompis hund blev riktigt osäker, började hugga mot dom & sådant där. Tänk verkligen över det, du kanske inte känner igen din hund efteråt. Tror inte det gör stor skillnad när hunden är gammal nog att ha blivit könsmogen & upplevt livet tillräckligt. Men oavsett, lycka till!

  • Tack! Det är ju så svårt, vissa blir det värre för medan det blivit mycket bättre för andra. Eventuellt ska jag börja med att testa kemisk kastrering 🙂

   • Dessutom hoppar även han på sina hundkompisar emellanåt.. som du skriver att din gör. Det är fortfarande kvar! Chip visar inte alltid hur hunden blir, tyvärr. Vet flera fall då hunden varit toppen med chip. men kass med vanlig kastrering men absolut, värt att testa!

 2. Har både bra och dåliga erfarenheter av kastrering.
  Min förra hund blev hemsk efter kastreringen, han blev mer misstänksam, skällde på allt och ingenting och blev mer stressad. (Nu lär kanske inte allt de ha hängt på kastreringen, då veterinären tror att han hade fel i huvudet.) Men han blev helt förändrad å tyvärr till de mycke sämre.

  Den hanen jag har nu blev mycke bättre och lugnare efter kastreringen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s