Stressreducering dag 2

Crut var lugn idag på morgonpromenaden, lite stressad i början men när han förstod att han inte skulle få vara lös lugnade han ner sig. Alla hundmöten under dagen har gått bra, förutom på lunchen då vi ”krockade” med en hund som bor på samma innergård. Det är en väldigt reaktiv hund, så fort ägarna ser en annan hund lyfter de uppe henne och springer iväg för att hon blir helt tokig. Så det gick inte så bra, både Dasta och Crut skällde på den och var väldigt uppstressade en stund efter. Lite sur på ägaren som faktiskt kan kika ut genom fönstret runt hörnet innan han går ut för att se om någon hund kommer…

Eftermiddagspromenaden var något skällig, mestadels vid övergångsställen. Crut har kopplat ihop ljudet när det blir grönt med att man får gå så då börjar han skälla. Jag försöker undvika dessa övergångsställen så gott jag kan, men måste passera vissa för att kunna ta mig någonstans.

Dagens aktivering har bestått av att vid två av fyra måltider har Crut fått maten fördelad i två Nina Ottosson-spel. Efter att jag hade varit hemma på lunchrasten fick de varsin kong med kattmat i som hade legat i frysen. Då hade de lite att pyssla med medan jag var i skolan. På eftermiddagspromenaden gick vi balansgång på några murar och balanserade på små ojämna stenar med alla fyra tassar, snurrade runt på stenarna och försökte sitta på dem. Under kvällen tränade vi kontakt och balansövningar, i princip den enda träningen som ska utföras under stressreducering. Vi körde spontan ögonkontakt, sitta fint, stå på bakbenen och stå på pall i pass om 3 x ca 30 sekunder på vardera moment. Efter träningen fick Crut massage och gos och sedan lekte vi jättekort, han verkade inte så sugen på att leka idag. Jag borstade honom lite istället.

Imorgon ska jag handla och då tänkte jag köpa några köttben till hundarna igen, de tar slut så himla fort. Jag ska också beställa kronhjortsben från tuggmästaren och köpa några ”vanliga” hudben. Under stressreducering är det bra för hunden att tugga då det är lugnande för dem. Jag har blivit rekommenderad att låta Crut tugga på ben cirka en timme per dag. De benen som ligger framme verkar inte vara intressanta längre så idag ersatte jag tuggandet med kong+kattmat. Det är nämligen slut på benlagret här hemma, både på köttben och hudben.

20140415_162931

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s