Eftermiddag dag 2 – det blir ingen middag!

När vi satt runt elden med instruktören på eftermiddagen frågade vi henne om det skulle bli något fältdygn. ”Nej det är så kallt så det blir inget” fick vi till svar. När den andra gruppen var klar hade vi uppställning inför middagen, trodde vi. ”Nu är det middag, för Millan och Johan, INTE för er!” Nehe tänkte vi, vad händer nu?! Vi fick veta att vi skulle marschera ut i skogen och fick tio minuter till förfogade för att gå på toa osv innan avfärden.

Vi marscherade tillsammans genom skogen. Jag anade att vi var på väg till det stället där vi hade våran bas under fältdygnet på steg 2 förra sommaren. Alla hundarna uppförde sig väldigt bra, vi kunde gå på ett tätt led. Vår ledare My sa att om det hade varit de vuxna deltagarna hade de fått gå med 100 meter mellan varje hund för att det skulle vara lika lugnt.

20150515_164320

Under marschen sjöng vi Hakuna Matata. Precis som jag trodde stannade vi vid basen från förra året. Det var omkring 30-45 minuters marsch dit. När vi kom fram basade vi upp hundarna vid varsitt träd. I basen ska hundarna ha ett fast halsband och vara kopplade i en kedja runt ett träd och ha tillgång till vatten och något att ligga på. Några var oroliga att hundarna skulle frysa för att de inte hade med filt eller täcke till dem, de låg i trossen och vi hade bara stridssäckarna med oss. Ledaren lugnade dem med att vi inte skulle vara kvar så länge. Jag funderade över vad vi skulle göra där, kanske spåra med hundarna? Jag var helt säker på att vi inte skulle ha ett fältdygn i alla fall, det hade hon ju sagt…

När hundarna hade fått sitt och var i ordning fick vi ställa upp och blev tilldelade middag bestående av varsin grön påse. En grön påse innehåller en grön påse med frystorkad mat i och lite andra förnödenheter som t ex energichoklad, kex, kaffe, energidricka på pulver, innehållet varierar i olika påsar. I påsen med den frystorkade maten häller man i varmt vatten och väntar en stund, sen har man en färdig middag. Jag fick nötgryta. Det var helt okej att äta, men inte det godaste direkt.

20150515_173046 20150515_174024 20150515_174028

När alla hade ätit upp kom det bilar körandes. Med en släpvagn. Det var de andra två ledarna som kom med militärtält och våra trossar. Vi delade upp arbetet emellan oss. Tältet skulle resas, ved skulle samlas in, toaletter skulle göras i ordning osv. En av tjejerna i gruppen jobbar i försvarsmakten så hon var van vid att resa tält. Vi gjorde henne till ledare och det funkade otroligt bra med samarbetet. Det gick riktigt snabbt att få klart allt. När vi var klara var det korvgrillning och mys vid lägerelden. Vid tio gick vi och la oss. Vi hade kaminen i tältet tänd för att inte frysa och turades om att sitta på eldpost. Hundarna sov vid sina baser. Några av dem var inte så nöjda med att sova ute, de skällde och gnällde under natten. Crut var jätteduktig. Han hade täcke på sig och låg ihopkurad på sin pläd. De minsta hundarna utan underull tog ledarna tillbaks till baracken och sov inne med dem för att de inte skulle frysa. Där förstår man varför ett av kraven på patrullhundar är att de har underull.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s