Marma sista dagen och hemfärd

När jag gick upp på morgonen den sista dagen av lägret regnade det, och det fortsatte regna hela dagen. Vi hade haft tur med vädret alla andra dagar, lite skurar men inte ihållande regn. Efter frukost, samling och backspegel hade vi en patrulleringsövning. Vi fick tillsammans i gruppen välja ut vilken hund vi ville använda. Vi tog Alvas labrador Bilbo. Ett främmande fordon hade synts på området så vi skulle patrullera området för att hitta den. Vi hittade en bil och patrullerade runt den för att se om Bilbo fick upp något spår och det fick han. Bilbo var verkligen superduktig under hela övningen. Han hittade ett föremål i spåret och till slut hittade han en gubbe.

Under hela övningen hade vi med oss ledaren Johan som pratade om hur man hade gjort i ett skarpt läge och vi efterliknade det så gott vi kunde med stridsformationer osv. Det var en väldigt rolig övning, som kändes på riktigt. Dessutom var det jättekul att se hur Bilbo hade utvecklats under helgen och att han tacklade uppgiften så bra. Duktig vovve!

Resten av tiden använde vi till att göra i ordning och samla in all packning. Alla militära grejer skulle lämnas tillbaks, räknade så att inget saknades. När allt var packat på släpet hjälptes vi åt att städa i baracken. Jag är imponerad över hur bra samarbete vi tolv tjejer lyckades jobba upp under bara några dagar. Tack vare gott samarbete och att alla gjorde sitt bästa och hjälpte varandra hann vi bli klara med allting på rekordtid.

Det bästa med detta lägret var att vi fick göra mycket saker som kändes på riktigt. Ledarna hade överraskningar och målade upp händelser som gjorde att man nästan trodde att vi hade ett hot mot området i verkligheten. Det var också skitbra upplägg med att alla var insatta i varandras hundar och hjälptes åt att komma på hur man kan gå vidare med träningen för just den individen, det lär man sig otroligt mycket av.

Tack alla tjejer och ledarna för ett grymt läger!

Det var mitt sista läger i ungdomsverksamheten, egentligen var jag redan för gammal för detta också… Det känns trist. Men i fredags ringde instruktören till patrullhundsutbildningen som Crut och jag är anmälda till och sa att vi kommer köra igång inom kort. Nya äventyr väntar. Jag hoppas verkligen att Crut klarar inträdesprovet. Om så är fallet blir det förhoppningsvis HTU, hundtjänstutbildning på Marma sommaren 2016.

20150517_153728

På tåget hem träffade vi samma hund som vi åkte upp tillsammans med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s