Fysisk träning i värme

Vad tycker ni om att anstränga hundarna fysiskt när det är varmt? I går cyklade Crut och jag drygt åtta kilometer, då var det soligt ute och kanske runt 17 grader i skuggan. Vi gjorde två stopp längs med vägen så att han fick bada i havet.

Dragtävlingar ställs ju in om det är över en viss temperatur. Men att cykla med hunden på sommaren om den själv får bestämma tempo tycker jag inte känns fel. Sen beror det nog mycket på vad det är för ras. Jag har ju en ras som är gjord för att jobba hela dagarna i extrem värme i Australien. Även Kelpies tappar nog sin värmetålighet desto fler generationer bakåt som är födda i Sverige. Både Cruts pappa Stukie och mormor Cuddles är importerade från Australien så han har väl mycket kvar. Jag tänker också att om Crut ska bli patrullhund så måste han klara av att jobba bra även när det är väldigt varmt, så då är det bra om han är van vid det.

Jag tyckte inte att Cruten blev alls påverkad av värmen i går. Han kanske flåsar lite mer men jag får nästan tvinga honom att springa saktare, han vill ändå gå i galopp nästan hela vägen. När jag kopplade loss honom för att bada var han varken törstig eller trött utan rusade iväg i full fart direkt. Inte förrän jag kastade en pinne sprang han ner i vattnet.

Hur tänker ni med era hundar kring fysisk ansträngning i värme?

20140626_143213

Vattensök förra sommaren.

Annonser

En reaktion på ”Fysisk träning i värme

  1. Brorsan Najko påverkas av värmen, lägger sig gärna i skuggan och finns det vatten går han gärna i om han själv får välja och inget annat händer. Men om det är jobb på gång, promenader, spår, vallning och lek så bryr han sig samtidigt inte så ja tolkar det som att jag måste vara min hunds förstånd, för han fattar inte själv när värme (eller annat) tar på honom. Han skulle ju kunna valla ihjäl sig själv av ren vallningslycka om jag itne bestämde om du förstår. Och 17 grader…det är ingen värme som jag skulle ändra vår träning för. Ca. 25, då anpassar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s