Första dagen

Idag började vi med stressreducering. Dagen har bestått av tre halvlånga promenader varav Crut bar klövjeväska på en. Han har också fått massage vilket utlöser må-bra-hormoner som har en lugnande effekt och ska hjälpa honom att slappna av. Crut njuter av massagen men kan inte riktigt slappna av, han blundar ibland men måste titta vad jag gör, han ligger inte riktigt still utan rullar över, lägger sig på rygg och lyfter bakbenen för att jag ska klia magen. Jag fokuserade mest på att massera ryggen, svansroten, tandköttet, huvudet och öronen.

En del i stressreduceringen är att de ska tugga mycket på ben, det gör mina hundar iofs i vanliga fall också. Idag har de tuggat på lammben. Crut fick också maten på ett nytt klurigt sätt. Problemlösning är en bra aktivering under stressreduceringen. Jag hade en stor kartong och flera mindre som jag fyllde med mat och la i den stora, då fick Crut hålla på och klura en stund för att få i sig all mat.

Imorgon förmiddag ska vi åka hem till min pappa på landet och vara där över helgen. Vi ska åka skidor och då får hundarna dra mig, men de får springa lösa mycket också. Dessutom kommer vi nog spåra ganska mycket, nosövningar är passande träning under stressreducering.

20151122_115033

Trött Crutis

20151123_202939

Min bebis Pastabiten

w

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s