Regnträning

Jag har försummat Crut något fruktansvärt i veckan. Jag har varit helt slut och utarbetad, knappt orkat gå med honom ens. Men egentligen är det nog väldigt bra för Crut med några vilodagar, och inte verkar han ha lidit någon nöd direkt. Idag hade jag i alla fall återfått lite energi så efter jobbet gick vi en långpromenad.

På promenaden träffade vi ett rådjur, jag kallade in Crut och satte jag mig på huk för att ge honom godis. När jag sedan reste mig upp och Crut sprang iväg såg jag en kanin precis bredvid mig. Den studsade över stigen mitt framför fötterna på mig och fortsatte ned i skogen helt lugnt. Skumt, vildkaniner brukar ju vara väldigt skygga.

Efter promenaden gick vi ett pinnspår med 14 pinnar, ca 15 meter mellan varje. Crut var lite skällig vid pinnarna i den första delen av spåret, något han inte brukar vara. Jag är ändå nöjd att vi fick alla pinnarna med in. Crut tycker spåret är roligare än till och med de bästa leksakerna så vi har fått jobba hårt för att få fram föremålsintresse i spåret.

När vi hade spårat klart började det regna, ganska rejält. Jag hade tänkt ut vad jag skulle träna under ett lydnadspass, men la om det lite för att utnyttja regnet. Med en kelpie, åtminstone de flesta jag känner, är det ganska viktigt att träna i regn. Annars är det rätt kört om det skulle regna på tävling. Istället för att träna sittande stadga fick han ligga i det blöta, och istället för att träna ställande blev det läggande. Och lite fritt följ för att kolla om han tappade någon fokus där på grund av regnet, vilket han inte gjorde. Platsläggningen låg han superbra på med grym fokus på mig. Däremot var han lite tveksam till läggande under gång, han verkade tycka att det räckte att ligga med framdelen, eller kanske bara stå still istället? Nåja några läggande fick vi till och nästa gång det regnar går det säkert bättre! Jag har ändå full förståelse att en hund från Australien inte vill ligga ned i kallt och blött gräs. Det är ganska skönt att de inte gillar regn, då kan man med gott samvete hålla sig mestadels inomhus när det är busväder.

På vår instagram finns en kort filmsnutt på en bugandes Crutis, emwi93 heter vi där för den som vill kika.

20160804_194251

Ligga i blött gräs i ösregn, uäk! Men ok om jag får korv…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s