Att ta sig förbi andra hundar

Dagens lunchrunda med Crut blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt. Sol och Dasta fick en liten tur i skogen medan Cruts promenad hade ett mål, nämligen att gå igenom samhället för att posta ett brev.

Det började med att vi såg ett kommande möte. Två spaniel hanar som jag vet inte beter sig vid möten, alltså sådana hundar som jag absolut inte vill möta med Crut. Fine, tänkte jag, fine tänkte Crut, han registrerade dem, tittade på mig, det blev BUS och vi gick andra hållet till postlådan. Så långt allt väl. Det var en skön promenad där vi lekte mycket och jag hade verkligen hunden med mig. Brevet hamnade i lådan och vi fortsatte rundan.

Efter ett tag började Crut dra och stressa upp sig sådär som han gör när några hundar han inte gillar har gått där innan och finns framför, alltså när han känner lukten av otäcka hundar. Jag lyckades få honom någorlunda lugn med godis. När vi svängde av från den vägen in på den vägen som går raka vägen till vårat hus såg jag hundarna från början igen. De var kanske 250 meter framför oss, matten stod utanför skolan och väntade in sina barn.

Vi bor i ett litet samhälle och det fanns ingen annan väg att ta hem, alla små alternativ på väg hemåt ledde ändå rakt mot hundarna. Jag hade alltså inget annat val än att börja jobba för att kunna ta oss förbi. Jag gjorde ungefär som vi brukar göra på klubben. Satte Crut ned, matade med godis, gick en bit, satte honom ned, matade osv osv. Det gick åt väldigt mycket godis och tid. Jag tänkte att matten skulle se oss och flytta sig när vi närmade oss. Det var solklart att hon såg oss men hon kunde minsann inte flytta sig…

Nåja, tillslut befann vi oss väldigt nära hundarna. Crut var lugn och fokad på godis så jag gick förbi med honom på min högra sida (bort från hundarna), vilket är en plats han själv oftast väljer vid möten. Jag tryckte in godis käften på honom och vi lyckades ta oss förbi! De andra hundarna var bara på andra sidan vägen, de tittade på Crut och en av dem drog mot oss men vi klarade det ändå!

Ett tag där i början var jag nära på att bryta ihop och börja gråta, jag HATAR verkligen hundmöten. Men jag samlade mig och Crut och tillsammans fick vi ett lyckat möte med svåra hundar.

Jag har en vision om att i framtiden få bukt på hundmöten så att jag kan gå med alla tre hundarna samtidigt. Som det ser ut just nu undviker jag rundor där jag kan möta hundar om jag har mer än en hund med mig. Det kommer krävas mycket jobb men det ska gå!

14495307_10209313674030705_7790972673008627324_n

En passande bild som Dastas uppfödare precis la upp på kennelns facebook-sida. Så sant!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s