Skitväder, spår och miljöträning

När det är såhär dåligt väder blir hundträningen lidande. Är jag ensam om det? Vi har haft extremt blåsigt och väldigt mycket regn i säkert en vecka nu. Fruktansvärt tråkigt och tröttsamt. Jag borde verkligen ha tränat agility eftersom vi ska tävla på lördag. Men motivationen finns liksom inte. Kelpies gillar inte regn, det är med stor tveksamhet de går ut när det regnar. Och därför har det ekat tomt här också, eftersom vi inte har gjort så mycket, och lite för att jag har hemskt mycket plugg just nu.

Promenaderna kan vi ju inte undvika, så vi har släpat oss ut och gått några långa blöta rundor. Men träningen sker inomhus i detta höstrusk. Dasta har tränat på tasstarget (kontaktfältsträning) och balans på pilatesbollen. Sol har jag tränat grunder med, ögonkontakt och handtarget. Crut har inte fått träna så mycket. Jag upptäckte att han blir som tokig när det är hans tur då vi tränar inomhus så det har helt enkelt blivit mycket passivitetsträningen i hundrummet för hans del. Några lugna fokusövningar och lite balans på pilatesbollen också.

I fredags var det uppehåll en stund så då släpade jag med sambon ut i spårskogen. Sol fick sina första spår, med retning och husse/matte i slutet. Vi gjorde tre stycken korta spår, jag höll i linan på första och andra. Det var häftigt att se vilken skillnad det blev på henne så snabbt.

Sambon fick lägga spår till Crut och även gå det med honom. Han har som de flesta män nog har, lite svårt att släppa loss och leka med hundarna. Han har ju knappt tränat hund alls, detta var andra gången han spårade med Crut. Så jag la hård press på honom och sa att det är väldigt viktigt att Crut leker nu för annars kommer han förstöra Cruts nyfunna föremålsintresse i spåret (ja, jag överdrev lite). Men det hjälpte! Crut lekte jättebra med Calle som kunde vara rolig.

Dasta fick också sitt första spår sen innan valparna och hon spårade superduktigt. Det är roligt att tänka tillbaks på hur hon var i början. Hon hade alldeles för bråttom och missade varenda vinkel. Nu har hon lagom fart, ändå tryck i linan och spårar noggrant.

I helgen blev det en del miljöträning för Sol. I lördags var vi hemma hos min mamma, första gången hon var där. Stencool såklart. Hon fick hälsa på Chilla och min gamla katt Messi som bor där. I söndags fick Sol följa med hem till mina svärföräldrar, utan de andra hundarna som stöd denna gången. Hon var nyfiken på deras lilla hund och ville gärna hälsa men det ville inte Dixie. Sol hade inga problem att koppla av utan sov sig igenom den största delen av besöket. Sedan på kvällen fick hon hänga med mig till klubbstugan på agilitymöte. Där charmade Sol hela gänget. Lika cool som alltid. Hon kollade in läget och hälsade på alla. Sedan när mötet började somnade hon på sin filt och sov tills mötet var slut, då gullade hon lite till med alla människor innan vi åkte hem. Jag älskar den här hunden. Hon har ett sånt härligt lugn som jag saknar hos framför allt Crut. Det gäller att bevara det lugnet!

Idag blev det spårning igen. Det har regnat hela dagen men framåt kvällen kikade solen fram bakom molnen så då åkte vi ut till skogen. Jag kände framför allt att jag behövde göra något roligt efter allt plugg hela dagen. Det blev en promenad och spår för alla tre. Inget särskilt med Dasta, hon spårade lugnt och säkert som vanligt. Sol fick sina två första spår med liggtid och utan retning. Det första var lite osäkert men på spår nummer två verkade hon ha fattat galoppen och spårade jättebra. Jag älskar hennes föremålsintresse, efter spåret fick hon leksaken och bar den hela vägen till bilen. Skillnad mot de andra. Crut släpper när jag inte gör leksaken rolig längre. Dasta springer iväg med leksaken och när jag ropar på henne kommer hon och lämnar kvar leksaken. Heja Sol, du är bäst! Eftersom Crut var sist var han riktigt taggad då han hade suttit i bilen och laddat upp. Han spårade väldigt bra men med väldigt mycket tryck i linan. Jag hade lagt ett spår med tre vinklar och en leksak i varje hörn till honom, plus en på slutet. Inte en enda miss, kanonbra!

14600605_10154676709833447_1977115710_o.jpg

Imorgon lovar jag att jag ska träna agility, och på torsdag (även om det regnar). Skärpning Emma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s