Agility-Sol

Jag tränade lite lätt agility med Sol i höstas, men hon var ju så himla liten då. Hon fick träna på nedfarten på kontaktfälten, att stå med tassarna 2+2. Runda hinderstöd, springa genom lite tunnlar och smällträning på gungan. Sedan kom vintern. Vi har varit med på träning i ridhus några gånger, där har vi inte kunnat träna på kontaktfält. Eftersom det var gemensam träning har jag mest tränat med Dasta där och kört lite på slutet med Sol. Hon har utvecklats enormt under ridhusträningen. Hon har visat att hon har mycket fart och ett stort hindersug. Sols agilityframtid ser ljus ut.

Nu har vi äntligen kunnat börja träna utomhus igen. Balansbommen plockades fram på klubben förra veckan, jag var där samma dag och introducerade hindret som helhet för Sol. Jag fortsätter med 2+2 metoden på nedfarten, hon måste vänta på frikommando innan hon får fortsätta. Dessutom använder jag mig av en metod som jag lärde mig av Michael och Mandy, från agilityeliten i Holland. Det innebär att jag har Sol i koppel och sele och leder henne över balansen, på så sätt får hon ingen möjlighet att göra fel. Efterhand ökar jag farten och längden på koppel för att sedan ha henne helt lös, när hon är säker på hindret. Jag kommer göra likadant på de andra balanshindren också. Tror det är ett bra sätt att lära in kontaktfälten och inte lika tidskrävande som RC. Hon har i alla fall redan på två träningspass visat en stadig uppåtgående utvecklingskurva. Jag har även smälltränat på gungan i veckan. Jag kampar med Sol samtidigt som jag står vid gungan och smäller den upp och ned. Hon reagerar inte alls. Jag tror ändå att jag väntar med att ta upp henne på hindret, vi ska jobba med lite andra grunder först.

Annars har vi tränat mycket på fart och raksträckor, som är en av Dastas svagheter och därför tänker jag att jag måste se till att Sol blir säker på att springa rakt fram även om jag är längre bak. Vi måste börja träna mer på svängar. Sol är så satans snabb så jag hinner ju inte svänga henne om hon kommer från en raksträcka. Här hänger det ju mest på min handling, något jag måste jobba på och uppdatera.

För övrigt väntar vi på att slalombågarna ska transporteras tillbaks till klubben efter vintern i ridhuset så att vi kan börja lära in slalom. Det var lite om Sols läge när det gäller agility.

20170316_131544

2+2

20170316_131847

Posera lite på balansen.

wp-image-1251783983jpg.jpg

Sol på sin första agilitytävling HöstGuld i höstas. Den lockiga svansen är spårlöst försvunnen, lockarna har istället klättrat upp på ryggen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s