Energiboost

Det är väl fantastiskt vilken energi våra hundar kan ge oss?! Vi har varit på kalas idag och jag var så himla trött och opepp när vi kom hem vid halv sex. Men hundarna skulle ju ha en promenad åtminstone. Jag kollade instagram och fick se massor av bilder på andra som spårat idag. Det gjorde mig sugen på att också spåra! Jag tog med mig spårpinnarna från frysen och packade in hundarna i bilen. La ett ca 200 meter långt spår med sex pinnar och tre vinklar på en åker till Sol. Sen gick vi en halvtimme i skogen. Jag var så himla trött, tunga fötter och tunga ögonlock…

Kom tillbaks till bilen, selade på och åkte iväg bakom Sol. Vilken fröjd! Första pinnen greppade hon inte men stannade och tog den när jag lekte lite med den. Efter det tog hon varenda pinne och det blev julafton varenda gång. Fasen vilken spårhund jag har i henne. Hon är fortfarande lite osäker på vinklar men träningen börjar ge resultat, det är ändå inte många spår vi hunnit med sen vi började vinkla. Så fantastiskt spårnoga med nosen i backen. Det var hyfsat nygödslat på åkern men det var inget som berörde Sol överhuvudtaget. Heja Solen! Efter det fantastiska spåret var min trötthet som bortblåst. Sol fyllde mig med energi! Istället för att packa ihop och åka hem fortsatte vi träna lite till.

Vi tränade på att greppa och hålla fast i bitstocken. Springa och hämta och komma tillbaka och fortsätta leka tillsammans istället för att försöka döda den själv. Sol fick också träna passivitet, hon lägger sig ganska snabbt men kan ibland resa sig upp och vandra runt lite innan hon lägger sig igen. Betydligt lugnare än Crut i alla fall!

Jag var sugen på ännu mer träning! Tänkte att Crut skulle få göra något också så jag vallade en uppletanderuta på åkern. Jag har aldrig kört uppletande utanför skogen. Men se det gick ju bra det med. Crut hämtade båda två föremålen direkt. Jag blev sugen på att träna uppletande med Sol också så även hon fick två föremål som hon tog klockrent! Sen var jag sugen på att träna lite till så Crut fick leta upp två nya föremål. Då blev det lite mycket spring och lite hjärna. Att jag aldrig lär mig att sluta i tid! Dasta fick bara en godisruta, hon kan ju inte hämta föremål. Sen åkte vi hemåt, hundarna trötta och nöjda och jag fylld med ny energi.

I förmiddags innan kalaset körde jag ett lydnadspass med Sol. Vi tragglar på med siktet inställt på startklass. Idag tränade vi på ingångar, fotposition, fot, stadga, apportering och sitt/ligg. Vi kämpar vidare med att hon ska kunna hålla kvar apportbocken även när hon sätter sig ned, att hämta är absolut inget problem. Sol älskar apportbocken mer än sina favoritleksaker! Jag började säga loss innan belöningskommandot och det verkade hjälpa henne att förstå att hon skulle hålla kvar tills jag sa det. Vi fick några fina lyckanden men också några misslyckanden. Vi jobbar vidare med den. Dasta fick träna slalom och stegen och Crut lite rallylydnad. Han var lite skällig men annars börjar det likna rally nu.

Sol fick följa med på kalaset och socialisera sig med alla människor och barn. Hon är guld i sådana lägen, så lugn. Nu tar vi kväller! Fortsatt trevlig helg allesammans 🙂

20170422_11200020170422_113827IMG_20170422_115309_193

Några bilder på Sol från förmiddagens lydnadsträning. Passivitets-Sol!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s