Skrytinlägg

I brist på träning denna helgen drömmer jag mig tillbaks till de senaste träningspassen. Ett riktigt guldpass var i måndags. Jag har varit lite halvdålig på att träna med andra och mycket störning med Sol, vilket gjort att hon blir betydligt sämre när det är mer runt omkring än hon är van vid.

I måndags var vi i alla fall på den öppna gemensamma träningen på klubben. Det var lite prova-på-lydnadsträning, jag går mest på de träningarna för att Sol ska få träna med störning och många andra hundar runt omkring. Hon skötte sig galant, verkligen! Förra måndagen och i början på detta passet var hon väldigt störd när någon hund körde agility precis bredvid lydnadsplan. Hon går igång och blir taggad på det. Vi hade också en liten hund bredvid oss som lät väldigt mycket när den lekte och den blev Sol också störd av och ville leka med. Det tog en liten stund, men sen hade hon fullt fokus på mig och struntade både i morrande lekande hundar och agilityhundar. När passet var slut körde vi ett eget träningspass. Det var ett gäng till på lydnadsplan, så det var ganska trångt. Det kryllade av folk och fä uppe vid klubbstugan intill planen och precis intill körde de fortfarande agility. Jag hade Sol lös och hon hade inte en enda (synbar) tanke på att göra något annat än att vara med mig och hon gjorde dessutom ett riktigt bra lydnadspass. Så himla härlig känsla att ha en hund man kan lita på, som kan vara lös trots massor av störning och jag behöver inte oroa mig minsta lilla för att hon ska sticka och hitta på bus eller dumheter. Fantastiska hund! Jag har sagt det från första stund vi fick hem Sol och säger det igen, den hunden är allt jag någonsin kunde önska mig plus lite till. Helt jävla underbar rakt igenom!

IMG_20170428_152626_353IMG_20170510_200125_653

Bästa lydnadsloppan 😀

IMG_20170516_230131_551

En bild från i tisdags då jag fyllde åt och husse inte kunde säga nej till att följa med ut i skogen med hundarna 😉 Sol fick ett hussespår med fem pinnar och två vinklar. Alla pinnar in och fina vinklar. Heja spårkelpien! Hon har vuxit ur morsans sele så nu får hon låna Cruts istället, men den är lite stor. Snart dags att måttbeställa en egen björkis nomesele till lillan.

Dasta fick också ett spår, hon är ju duktig på att spåra och gillar att göra det. Men det känns inte som att hon jobbar på samma sätt i spåret som de andra två, hon spårar på så lugnt och fint och hittar sitt godis på slutet bara, känns som att vara på promenad med henne men hon går i spårkärnan hela tiden, haha!

Sen fick ungdomarna träna uppletande också. Både Crut och Sol letade på riktigt bra. Crut brukar kunna bli stressad och skalla till och inte slå på nosen men han jobbade riktigt bra hela tiden. Sol har haft en tendens att söka jättebra på första skicket och sen ”ge upp” när hon hittat ett föremål och det går inte riktigt att få ut henne på djupet igen. Men denna gången jobbade hon super. Kul också eftersom det var första gången vi tränade uppletande efter att hon sprang in i en stubbe och skrek till och tappade allt driv då hon troligtvis blev lite rädd eftersom hon fick ont… Skönt att det inte satt kvar!

Åh nu vill jag ut och träna! Men istället måste jag nog lägga mig och vila 😦

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s