Om mig

Jag heter Emma och är 23 år gammal. Min sambo och jag bor i hus i ett mindre samhälle tillsammans med tre hundar. För tillfället kombinerar jag mitt hundintresse med studier.

Jag tog studenten från Helgesbogymnasiet 2013. Där läste jag naturbruksprogrammet med hundinriktning. Efter studenten jobbade jag på Evallens Kennel i ett år, sedan har jag studerat lite journalistik och medieproduktion, arkeologi och pedagogik. Nu läser jag förskollärarprogrammet. Jag har gett upp (nåja, inte helt) drömmen om att jobba med hundar. De får vara ett fritidsintresse och yrket får bli det näst roligaste (barn).

När jag var sju år kom familjens första hund in i mitt liv. Det var en långhårig drever som min mormor och morfar hade fött upp, Sniff hette han och han bodde hos min mamma. Jag körde agility med Sniff innan jag ens visste vad det var, jag lekte att han var en häst och så hoppade vi banor.

Elva år gammal lyckades jag tjata till mig Golden Retrievertiken Kajsa, som är 12 år nu. Kajsa och jag tävlade en del i agility, nu är hon en pigg pensionär och bor hos min far tillsammans med hans golden Demsi.

När Sniff gick bort skaffade mamma en blandras mellan rottweiler, border collie och labrador. Chilla döpte jag henne till. När Chilla var runt året fick mamma nytt jobb och hade inte tid med en hund. Det var i samma veva som jag började på hundgymnasiet så Chilla fick bli min hund. Jag hade Chilla i 3,5 år ungefär, sedan hade mamma tid igen och ville ha tillbaks sin hund.

Mina nuvarande hundar är tre australian kelpie, Crut, Dasta och Sol. Läs mer om dem på deras egna sidor.

IMG_210200263067194
Spårar med Crut

10636_10151737232653447_44873104_n
Myser med Dasta

Annonser

En reaktion på ”Om mig

  1. Hej Emma!
    Jag o Stefan , Gustav och Gerty är på glsporten och äter 85 års middag alla hälsar ha de gott!
    Tomas
    PS trevlig midsommar oxå!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s