Crut (Evallens Chocolate Nanook)

Crut är 4 år gammal, född 20130318. Jag har haft honom sen han var 7 månader då han kom tillbaka till uppfödaren, där jag jobbade för tillfället. Jag blev ganska snabbt förälskad i den lilla plutten och bestämde mig för att behålla honom. Jag ville ha en brun hane och en hund att jobba med, en riktig utmaning.

Crut är en ganska bestämd liten herre som kräver mycket av mig som matte. När han kom till mig hade han en del problembeteenden i bagaget. Crut sätter ofta mitt tålamod på prov. Jag ser Crut som en utmaning, den här hunden lär mig otroligt mycket, både om mig själv och om hundträning.

Med Crut hade jag många mål, bland annat hundutställningar, tävla i bruks spår och tävlingslydnad samt klara av ett vallhundsprov. Dessvärre har jag fått inse att Crut har för mycket problem. Framför allt stress, skall, osäkerhet och hantering. I dagsläget fokuserar jag på att få honom till en trygg och stabil hund. Med andra ord har vi mycket att jobba med. Jag har inte längre några förhoppningar om att kunna tävla med Crut. Däremot tränar jag fortfarande som att vi skulle ut på tävlingsbanorna och jag jobbar ständigt för att han ska förbättras. Framtiden får utvisa om vi kommer ut på tävlingsplanen när han är äldre.

Crut och jag har provat på många olika hundsporter, såsom specialsök, vallning, sök och agility. Just nu lägger vi mest (C)krut på spår och lydnadsträning kombinerat med mycket miljö- och passivitetsträning (som är det viktigaste för honom). Planen är att prova rallylydnad och nosework under 2017 för att se om det kan vara något som passar herren.

dsc_0782

IMG_4484 20141217_114349 IMG_9731

Annonser

2 reaktioner på ”Crut (Evallens Chocolate Nanook)

 1. Hej Emma! Va fin han är Crut! Har ju inte fått träffa honom, men de låter som du har roliga planer för den här gossen!
  Måste komma upp snart o hälsa på 🙂 då kanske vi kunde ut o träna lite sök/agility?
  Mvh Linn

  • Hej! Ja visst är han fin, ett riktigt litet monster!
   Vi har ju kennelträff den 12 april, kommer du på den?
   Ja det låter som en superidé 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s